151027 – På läger i Örebro


Posted on oktober 27th, by admin in Written Articles. No Comments

Under våren kom Malin Bohlin (Alingsås) med en ide att samla några med höga dan-grader från mindre klubbar och kontinuerligt träna ihop så att alla kan få lyfta sig och sin teknik istället för att kanske bara instruera hemma på klubben. Som ett läger, fast regelbundet under hösten.

Lördag 24 oktober åkte jag till Örebro för att under David Gülgers ledning delta på mitt första pass. Det var gruppens andra träff men jag kunde inte komma på den första träffen då min sambo bröt armen dagarna innan. Fokus denna gång var atemi  + nage.

En timme plus lite till med bara kizami tski + gyaku tski kan låta tråkigt men en duktig instruktör har förmågan att lura sina elever att köra samma teknik genom att hitta på olika övningar. Det lyckades David med mer än väl. Avslutningen av passet, med bl.a tre minuters skuggboxning, fick mina axlar att framkalla en härlig träningsvärk jag sent ska glömma. Andra timmen följde samma tänk fast med mae geri och mawashi geri. Kihon fast applicerat i rörelse och randori. Att få tänka på, vad syftet är med tekniken. Varför slå/sparka, vad gör du sen?

Efter en god asiatisk lunch gick vi över till kast. Seoi nage, sukui nage och harai goshi. Trötta som vi var fanns inte mer ork till att ta en liggande gruppbild.

Fokustraning_Orebro

 

Kommentarer inaktiverade.