140111 – Instruktörer på kickoff


Posted on januari 11th, by admin in Written Articles. No Comments

kickoff_inledning

Jag har ibland känt att barnen i vår klubb kommit lite i skymundan, iaf från min egen sida och att fokus ligger på de vuxnas träning. Trots att jag instruera barn och vuxna lika mycket. Men inför det nya året ville jag ändra på det så jag bjöd in Tobias Back, 2 dan från Köping och ordförande i svenska jujutsuförbundets barnkommité.

Av Tobias fick vi lära oss många olika sätt att variera och kombinera teknikerna i vårt träningssystem så att man kan få in mängdträningen samtidigt som det inte känns tråkigt att köra samma teknik många gånger i rad. Vi gick även igenom vad man gör med lite stökiga elever som stör träningen för de andra eleverna samt pratade om vad man kan kräva av barnen när dom ska gradera till de lika graderna.

Med på kickoffen var även tre instruktörer från Högdalens jujutsuklubb. Jag hade medvetet bjudit in folk från den klubben för att få en större spridning på erfarenheten bland barninstruktörerna. Våra två klubbar ligger ju dessutom så nära varandra att det vore dumt om vi inte samarbetade.

En härlig dag och huvudet fullt med nya tankar och idéer.

/ Johan Landgren

Kommentarer inaktiverade.