150327 – Future challenge i Uppsala


Posted on mars 27th, by admin in Written Articles. No Comments

Det var femte gången detta läger, en träff för engagerade ungdomar över 2:a kyu inom Svenska Ju-jutsuförbundet, hölls i Uppsala. Denna gång 14-15 mars. Det var dock första gången för mig, som denna termin blivit inbjuden efter att Johan Landgren rekommenderat stilchef Hans Greger att bjuda in mig. Det var sjutton jutsukas mellan 17 och 25 där, de flesta veteraner sedan tidigare läger men även några nykomlingar.

Att jag inte varit där tidigare gjorde ingenting. Flera var bekanta från till exempel påsk- och sommarläger, och alla var sociala och framförallt väldigt roliga att träna med. Under två dagar tränade vi för riksinstruktör Tony Hansson och stilchef Hans Greger, med såväl fartfylld mängdträning som teoretiska genomgångar av tekniker som diskussion av framtida systemutveckling.

Framförallt känner jag att detta läger hjälpt mig att förstå systemets tekniker bättre i teorin och att veta när de ska användas. Jag kommer definitivt att återvända när lägret hålls för sjätte gången i höst.

/Mårten Augustsson, 2 kyu

Kommentarer inaktiverade.