150105 – Föräldrar, börja träna!


Posted on januari 5th, by admin in Written Articles. No Comments

På decemberavslutningen hade knattarna samt Johan och Micke en uppvisning. Många föräldrar tittade och såg nyfikna ut. Vi vill uppmana alla att prova minst två pass. Kom ihåg att vi alltid har 4 gångers gratis provträning. Så här skriver tre föräldrar som provade och fastnade för jujutsu.

Tomas 42 år, gult bälte. Tränat sedan januari 2014

”När William valde att börja med jujutsu var han först ut i släkten med att träna en kampsport. För att kunna sätta mig in i och bättre förstå Williams idrottande bestämde även jag att börja träna. Att vid 40+ prova en ny träningsform har varit lite av en kick. Inga erfarenheter och inga krav, vid sidan av mina egna, har resulterat i många roliga och lärorika pass på mattan. Och visst hägrar det att förhoppningsvis om några år ha ett gemensamt intresse och träningsform med William.”

George 45 år, vitt bälte. tränat sedan oktober 2014

”Jag tänkte prova på något nytt eftersom gymträning känns tråkigt efter alla dessa år som jag tränar. Jujutsu var något nytt, men ändå bekant efter alla de timmar jag satt och tittade mina söner träna. Jag började träna själv och tycker att det är en bra träning för hela kroppen och att man tränar rörlighet och smidighet förutom styrka är toppen, det är nåt som man behöver träna ju äldre man blir samt att jag har något gemensamt att träna och prata om med mina söner.”

Micke 44 år, brunt bälte. Tränat sedan januari 2009

”När man tagit på sig sin gi och tränar tillsammans så är vi alla lika”…  man hamnar lite mera på samma nivå, nere på mattan alltså !!! Sen gillar jag att träningen är väldigt allsidig och man kan styra lite själv hur mycket man vill ta i på sina träningspass. Jag har ju mer och mindre problem vissa tider på året med min astma, allergi och då passar man inte in i lagandan så bra genom att halvlunka dubbelvikt efter en boll. Sen den sociala biten är också viktigt för mig, det är ju alltid trevligt att slå, sparka och strypa varandra lite. Sist men inte minst att det är det ju galet roligt att träna Ju-Jutsu Kai och jag är ju lite av ett ”teknikfreak” till vardags och kanske ännu mera inom mitt yrkesliv så varför inte i mitt idrottsutövande också…”

Kommentarer inaktiverade.