131020 – På besök hos Tyresö ju-jutsuklubb


Posted on oktober 20th, by admin in Written Articles. No Comments

Lördag 19 oktober gjorde jag ett gästspel som instruktör hos Tyresö ju-jutsuklubb. Dom har sin klubb i Kumlaskolan som ligger i Trollbäcken och det är ett bekant område för mig eftersom jag har en sommarstuga bara 3-400 meter därifrån, men jag har aldrig tidigare besökt klubben.

Det är en liten klubb som har två grupper, en vuxen- och en barngrupp, och nu skulle de vuxna få ha ett litet klubbläger med mig som inbjuden instruktör. Jag var lite nervös innan eftersom det inte så ofta man instruerar utanför klubben eller en hel dag som ensam instruktör, men det flöt på utmärkt. Så fort vi startat träningen var man som fisken i vattnet och märkte att tiden gick massor med fortare än jag trodde. Allt jag planerade visade sig vara för mycket, men det är ju bättre det än att man står utan tekniker efter 1 timme.

Temat för lägret var kihon och speciellt de sex grundläggande inom Ju-jutsu Kai. Varje kihonteknik följdes av ett antal jigo waza med tidigare körda kihon som avslutningsteknik. Detta för att man skulle se likheter mellan kihon och jigo, men även för att man på så sätt kan träna mer av samma teknik utan att gruppen tröttnar.

Att klubben bara har en grupp för de vuxna märktes, men inte på ett dåligt sätt, utan tvärtom. Även de yngsta eleverna med vit och gult bälte körde på och det var mycket lite instruktion som behövdes för att dom skulle komma igång med sina tekniker. Oavsett om det var ude osae i kihon till gult bälte eller knivhugg med grepp om nacken till 1 dan svart bälte. Jättekul.

Stort tack till alla i Tyresö ju-jutsuklubb för att jag fick komma och besöka er.

/ Johan Landgren

Lämna ett svar