131105 – Bästa allahelgonalägret


Posted on november 5th, by admin in Written Articles. No Comments

Vi var sex träningssugna från klubben som åkte till Uppsala för att svettas i gemenskap med andra. Det var, jag förutom jag själv, Micke Lord, Micke Flodman, Olav Holten, Teo Milinitos och Alice Wilhelm. Här kommer mina tankar efter hemkomst.

Efter varje läger jag varit på detta år har jag kommit hem och sagt till mig själv: ”Bästa lägret någonsin”. Oavsett om det varit påsk, sommar, graderingsläger eller svartbältesläger. Fast det var väl en kurs? Annars fick man inget bidrag från kommunen (men det var den bästa kursen iaf). Nu har allahelgonalägret fått samma stämpel i min bok. Bästa allahelgonalägret någonsin.

Varför tycker jag som jag gör? Det fanns några russin i denna lägerkaka som smakade lite extra bra.

Russin ett är den massiva me uchi jag fick av Ludvig Johansson, 3 dan, på första passet. Han valde att visa en av alla tekniker på mig och budskapet till gruppen var solklart: Bråkar man med någon som har en kniv i handen hjälper inga halvmesyrer.

Bråkar man med någon som har en kniv i handen hjälper inga halvmesyrer.

Russin två är alla tillfällen jag fick möjlighet att träna med högre garderade än mig själv. Oj vad man lär sig. När man är graderad till 4 dan finns det oftast inte så många uke med högre grad att välja på men på detta läger fanns det en del. Fast till skillnad från andra läger så instruerade dom inte bara, dom tränade massor också.

Russin tre är träning i civila kläder. Träning i en källare där lampan släcktes varannan minut med en motsträvig uke som anfaller mig med kniv och hårda slag, eller utomhus på en tågperrong. Säkerligen uttittat av massor av helglediga uppsalabor som undrar om det pågår gängslagsmål på stationen.

Russin fyra måste bli den underbara cafépersonalen och alla goda bakverk. Hade jag inte tränat under helgen hade alla bakverk jag ätit varit direkt hälsofarliga.

/ Johan Landgren

IMG_4905

Olav Holten kämpar under ett pass i källaren under dojon. Fotograf: Linus Nilsson

Lämna ett svar